İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2019 YILI DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI

Hitit Üniversitesi bünyesinde alt birimlerde uygulanan İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmalarının 2019 yılı yıllık değerlendirmesi ve 2020 takvim yılında yapılacak çalışmaların planlanması için İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları ile 22.01.2020 Çarşamba günü Rektörlük binası İş Sağlığı ve Güvenliği Dersliğinde bir araya gelindi. 1 Temmuz 2017 tarihi itibari ile kamuda ve az tehlikeli iş kollarında ertelenen İSG uygulamaları Üniversitemiz birimlerinde hız kesmeden devam etmektedir. 1 Temmuz 2020 tarihi itibari ile tekrar yürürlüğe girmesi beklenen İSG uygulama zorunluluklarının değerlendirildiği toplantıda birimlerde yaşanan uygulama sıkıntıları, ramak kala olayları ve çok nadir de olsa meydana gelen iş kazaları değerlendirildi. İSG Koordinatörü Prof. Dr. Dursun Ali KÖSE tarafından İSG Uzmanlarına, yapılan Birim İSG toplantıların tutanaklarının ve alınan kararların mutlaka Kurul Karar Defterlerine işlenmesi hususuna dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca tespit ve öneri defterlerinin aktif olarak kullanılması ve her tespit ve öneride İşveren/İşveren Vekiline mutlaka bilgi verilerek onaylarının alınması gerektiği hususu hatırlatıldı. 2019 yılı içerisinde Üniversitemiz birimlerinde göreve başlayan öğretim görevlilerimizden Tuğrul Yıldırım, Melda Bolat Bülter ve Ahmet Eray Bülter’de Koordinatörlük İSG Uzmanları bünyesine katılarak kendilerine birim görevlendirilmesi yapıldı.

Ayrıca C Sınıfı Uzmanlık sürelerini tamamlayan Uzmanlarımızın B Sınıfı Uzmanlık sınavı için gereken kurs işlemlerinin imkanlar dahilinde Koordinatörlüğümüze bağlı Temel İSG Kursunda yapılabileceği konusunda İSG Uzmanlarına bilgi verildi. Toplantıda, 2019 yılı içerisinde aktif olarak yapılan birim ziyaret ve denetimlerinin, 2020 yılı içerisinde de devam edeceği ve bu konu ile alakalı ilk ziyaretin tüm İSG Uzmanlarının katılımı ile Şubat ayı içerisinde İlahiyat Fakültesine gerçekleştirileceği kararlaştırıldı.

Önceki dönemlerde yaşanan zorlukların ve çalışanlarda farkındalığı arttırılmasına yönelik eğitim faaliyetleri hakkında yapılacak olan çalışmaların tartışılması ile değerlendirme ve planlama toplantısı sona ermiştir.

 



HIZLI ERİŞİM